Președinta Maia Sandu l-a decorat pe Johannes Hahn cu „Ordinul de Onoare”

0

Comisarul European pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn, a fost decorat cu „Ordinul de Onoare” de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Distincția a fost conferită în semn de recunoștință pentru contribuția semnificativă la consolidarea colaborării dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

De asemenea, Comisarul European a fost decorat pentru susținerea parcursului european și promovarea intereselor Republicii Moldova în cadrul instituțiilor comunitare, precum și pentru sprijinul substanțial acordat în consolidarea rezilienței economice a Republicii Moldova”, precizează un comunicat al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Reamintim că de dimineață, președinta Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și comisarul european, Johannes Hahn, au depus flori la Memorialul „Eternitate”. Oficialii au declarat că pe 9 mai îi comemorează pe cei căzuți în al Doilea Război Mondial și sărbătoresc Europa, integrarea europeană fiind cel mai scurt drum al Republicii Moldova spre o pace durabilă. De la eveniment a lipsit prim-ministrul Dorin Recean, care se află într-o deplasare de serviciu la București.

Ziua Europei la Chișinău este organizată la Chișinău de către Delegația UE în Moldova, în cooperare cu Guvernul Republicii Moldova.

Pe 9 mai, sărbătoare va debuta în Piața Marii Adunări Naționale cu discursurile președintei Maia Sandu și a Comisarului European Johannes Hahn.

Sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata