Președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun, s-a întâlnit cu Directoarea Biroului regional PNUD, Ivana Živković

0

Președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun, a avut, astăzi, o întrevedere cu Directoarea Biroului regional PNUD pentru Europa și CSI, Ivana Živković, aflată în vizită oficială de două zile în țara noastră. La întrevedere au participat Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, Reprezentanta rezidentă PNUD în Republica Moldova, Dima Al-Khatib.

În cadrul întâlnirii au fost discutate obiectivele de pe agenda autorităților Republicii Moldova în domeniul îmbunătățirii sistemului de protecție socială a populației și aportul PNUD adus prin intermediul programelor desfășurate în țara noastră. Oficialii au vorbit despre digitalizarea serviciilor sociale, modernizarea sistemului de determinare a dizabilității, continuarea perfecționării și diversificării mecanismelor de îngrijire a copilului. Președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun, a prezentat realizările pe care Moldova le-a obținut în acest sens, inclusiv perfecționarea cadrului legislativ și adaptarea celui regulator conex. Totodată, Dan Perciun a punctat că Moldova are nevoie de expertiza și asistența partenerilor în implementarea reformelor respective, ținând cont de practicile reușite din statele UE.   

Atât președintele comisiei parlamentare, cât și ministrul au primit asigurări că PNUD rămâne deschis pentru suport și asistență în realizarea reformelor structurale în domeniul protecției sociale din țara noastră.

În cadrul întrevederii Dan Perciun și Ivana Živković au vorbit despre sprijinul PNUD pentru comunitățile locale afectate de războiul din Ucraina și despre eforturile de depășire a crizei energetice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata