Președintele Consiliului European nu a oferit un răspuns clar cu privire la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

0

Președintele Consiliului European, Charles Michel, nu a oferit un răspuns clar cu privire la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Aflat într-o vizită oficială la Chișinău, Charles Michel, a fost întrebat dacă țara noastră ar putea obține statutul de candidat în luna iunie.

“Noi am început dezbaterile politice câteva săptămâni în urmă, când am avut ședința Consiliului și am decis să susținem alegerea liberă a țărilor, precum R.Moldova, de a-și consolida legăturile cu UE și să depună cerere de aderare la UE. Al doilea element, am decis de a solicita imediat Comisiei să pregătească opinia, de obicei durează 8-9 luni, de data aceasta în câtva zile am avut decizia. Și în al treilea rând, Comisia a anunțat intenția de a publica opinia către sfârșit de iunie. Este responsabilitatea mea să evaluez, după ce voi lua act de această opinie, voi decide când vom fi pregătiți să putem să punem aceasta pe agenda Consiliului. Este un proces complex”, a declarat Charles Michel.

Cererea de aderare a Republicii Moldova la UE a fost semnată la Chișinău la 3 martie 2022.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata