Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu parlamentarii olandezi despre contextul de securitate și perspectiva de integrare europeană a țării noastre

0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu delegația Comisiei Afacerilor Externe a Camerei Reprezentanților a Parlamentului Regatului Țărilor de Jos, care se află într-o vizită în țara noastră. Oficialii au vorbit despre războiul nedrept din Ucraina și consecințele lui majore pentru țara noastră, modul exemplar în care cetățenii și autoritățile au ajutat refugiații, evoluțiile contextului de securitate, precum și intensificarea dialogului interparlamentar.

Președintele Parlamentului a adresat aprecieri pentru asistența consistentă, oferită țării noastre de Olanda pentru a face față fluxului de refugiați din Ucraina, precum și pentru asistența umanitară și economică, acordată prin intermediul diferitor programe, de-a lungul timpului – pentru reforma justiției, securitatea energetică, combaterea propagandei, susținerea presei. ”Vă mulțumesc pentru interesul constant față de Republica Moldova”, a afirmat Președintele Parlamentului în cadrul întrevederii.

Speakerul a menționat determinarea fermă a  autorităților de a continua procesul de integrare europeană, prioritare rămânând reforma justiției și combaterea corupției. În context, Președintele Igor Grosu s-a referit la adoptarea de către Legislativ, în prima lectură, a proiectului de modificare a Constituției prin care se anulează imunitatea parlamentară pentru cazuri de corupere activă sau pasivă, trafic de influență, exces sau abuz de putere, îmbogățire ilicită și spălare de bani. ”Integrarea europeană înseamnă, în primul rând, transformarea instituțiilor. Vom continua reforma justiției pentru că avem nevoie de instituții viabile, care să asigure reziliență”, a spus Speakerul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata