Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va participa la Summitul parlamentar al Platformei Internaționale Crimeea

0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va participa la cel de-al doilea Summit parlamentar al Platformei Internaționale Crimeea. Reuniunea va avea loc mâine, la Praga, fiind organizată de către Ucraina și Republica Cehă.

Igor Grosu va susține un discurs în cadrul summitului și va participa la discuțiile din marja sesiunii plenare și a celor două paneluri tematice. Președintele Parlamentului va avea mai multe întrevederi cu omologii săi prezenți la eveniment și va semna, împreună cu Președintele Radei Supreme de la Kyiv, Ruslan Stefanchuk, un memorandum de înțelegere între instituțiile parlamentare din Republica Moldova și Ucraina. De asemenea, șeful legislativului se va întâlni cu moldovenii stabiliți în Cehia.

Summitul parlamentar „Platforma Internațională Crimeea” va aborda aspecte multiple ale situației actuale de securitate din Ucraina și posibilitățile parlamentelor naționale și instituțiilor parlamentare internaționale de a-și aduce contribuția la domeniile prioritare de activitate ale Platformei. Peste 50 de președinți și vicepreședinți de parlament din diferite țări și președinți și vicepreședinți ai adunărilor parlamentare ale instituțiilor internaționale vor participa la reuniune. La sfârșitul summitului va fi adoptată o declarație comună.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata