Președintele Parlamentului s-a întâlnit cu un grup de cetățeni stabiliți cu traiul în SUA

0

În contextul vizitei pe care o efectuează în Statele Unite ale Americii, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu un grup de cetățeni moldoveni, care s-au stabilit acolo cu traiul.

Șeful legislativului a vorbit despre situația actuală din Republica Moldova, precum și despre eforturile de a transforma țara noastră.

În cadrul discuțiilor, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a referit la reformele inițiate în cele mai importante domenii, în pofida crizelor cu care se confruntă țara noastră. „Timp de doi ani, instituțiile statului au lucrat cot la cot pentru a menține pacea în Republica Moldova, pentru a face față șantajului energetic, a recesiunii economice, a protestelor orchestrate, iar acum suntem angajați plenar în realizarea reformelor atât de necesare pentru a îmbunătăți viața cetățenilor și a ne apropia de Uniunea Europeană”, a adăugat speakerul Igor Grosu.

Pe de altă parte, cetățenii moldoveni stabiliți cu traiul în Statele Unite ale Americii și-au expus părerea despre situația din Republica Moldova, iar Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a încurajat să fie implicați, să vină cu sugestii sau să revină în țara de baștină. „Noi avem nevoie de oameni pentru a realiza proiectul nostru de țară «Moldova europeană »”, a accentuat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

În perioada 11 – 15 iulie, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, se află într-o vizită în Statele Unite ale Americii. Agenda acesteia include întrevederi cu membri ai Congresului Statelor Unite și cu senatori. Speakerul Igor Grosu va mai participa la audieri organizate de Comisia Helsinki, precum și la un eveniment public găzduit de Cons犀利士 iliul Atlantic din SUA. De asemenea, este planificată și o întrevedere cu șefa Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Samantha Power.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata