Președintele Partidului “Renașterea” denunță practicile partidului de guvernământ PAS în campania electorală

0

Astăzi, Natalia Parasca, președintele Partidului “Renașterea”, a susținut o conferință de presă pentru a aduce în atenția opiniei publice și a comunității internaționale îngrijorările privind situația electorală din Moldova cu o lună înainte de alegerile locale generale.

Parasca a declarat: “Situația din țara noastră, cu o lună înainte de alegerile locale generale, poate fi descrisă printr-o frază binecunoscută – tu poți face totul pentru ai tăi, iar noi ceilalți putem face totul conform legii”.

Ea a continuat, aducând în discuție discrepanțele în abordarea partidelor politice, menționând PAS, partidul de guvernământ:

“PAS, poate tipări materiale de campanie înainte de începerea campaniei. PAS poate distribui materialele de campanie în raioane, utilizând capacitatea întreprinderii de stat “Poșta Moldovei”. Chiar și prim-ministrul Dorin Recean poate face campanie pentru PAS, ca și cum nu ar mai exista probleme și griji în țară”, susține Parasca. 

De asemenea, președintele Partidului “Renașterea” a evidențiat dificultățile semnificative cu care se confruntă partidele de opoziție:

“Activitățile partidelor de opoziție au fost complicate la extrem. Ne aflăm sub o presiune fără precedent. Candidații noștri – Alexandru Nesterovschi, candidat la funcția de primar la Bălți, și Irina Lozovan, candidat în funcția de primar la Ocnița – au fost supuși unor dosare penale fabricate. Ei îi țin în arest pentru a-i împiedica să facă campanie”.

Parasca a concluzionat spunând: “Vom depune plângeri la Comisia Electorală Centrală și facem apel la observatorii internaționali, la Consiliul Europei și la misiunea OSCE pentru a evalua corect acțiunile autorităților.” Ea a subliniat importanța respectării corecte a legislației electorale și a procesului democratic în cursul alegerilor locale generale iminente.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata