Președintele raionului Edineț, acuzat de agresiune fizică împotriva unei consiliere municipale

0

Nicolai Melnic, președintele raionului Edineț, este acuzat de agresiune fizică împotriva unei consiliere municipale. Diana Nistor a depus deja o plângere la Poliție, iar în urma acestui incident s-a deschis un dosar penal. Fapta a avut loc acum o săptămână, în fața Consiliului Raional.

Conform relatărilor consilierei locale, aceasta încerca să-l filmeze pe fiul președintelui raionului în timp ce acesta conducea mașina oficială a Consiliului Raional în scopuri personale. La aflarea acestui lucru, Nicolai Melnic a devenit agresiv și a distrus telefonul femeii, precum și parbrizul mașinii acesteia, potrivit informațiilor furnizate de Politics cu referire la Nordnews.

“Dl. președinte Melnic m-a lovit cu o forță considerabilă la mână, astfel încât telefonul meu a zburat pe parbriz. Atât telefonul, cât și parbrizul sunt distruse acum. Am încercat să plec, el m-a prins de antebrațe și a început să mă împingă, iar în final m-am izbit de mașină”, a declarat Diana Nistor.

În mașina consilierei se afla și copilu樂威壯 l minor al acesteia, care a fost martor la incident.

“La momentul respectiv, aveam în mașină un copil minor, fiul meu în vârstă de patru ani. El a ieșit din mașină și a început să strige «las-o în pace pe mama mea». Apoi s-a întors, a urcat în mașină și am plecat acasă”, a adăugat femeia.

Diana Nistor, care este și fostă colegă de partid cu președintele raionului, susține că nu este prima dată când Nicolai Melnic recurge la violență fizică împotriva unei persoane.

În inițial, Nicolai Melnic a refuzat să facă declarații în fața camerelor de filmat. Ulterior, la telefon, acesta a declarat jurnaliștilor că, de fapt, el a fost cel agresat.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal, iar președintelui raionului i se poate impune o amendă, muncă în folosul comunității și o pedeapsă cu închisoarea de până la trei ani.

“Având în vedere că persoana vizată de persecuție ocupă o funcție publică, dosarul penal a fost transferat în competența Procuraturii Raionului Edineț. În prezent, se întreprind toate acțiunile necesare pentru a stabili circumstanțele acestui caz”, a declarat Nadejda Podgurschi.

Menționăm că în alegerile locale din octombrie 2019, Nicolai Melnic a fost capul listei de candidați a PSRM în Consiliul Raional Edineț, obținând cele mai multe mandate – 13 dintr-un total de 33. În noiembrie 2019, Nicolai Melnic a fost ales președinte al raionului Edineț.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata