Președintele Republicii Moldova Avertizează: Federația Rusă intenționează să se amestece în alegerile locale

0

Federația Rusă va încerca să se amestece în alegerile locale din Republica Moldova. Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, în cadrul unui interviu pentru CNN.

„Rusia încă mai reprezintă o ameninţare. În 2022, Rusia a încercat să influenţeze situaţia din Moldova. La începutul acestui an, Rusia a încercat să răstoarne guvernarea Republicii Moldova folosind proteste violente. Astăzi Rusia încearcă să folosească alte instrumente, folosind bani murdari pentru a-i mitui pe alegători. Şi, desigur, vom vedea încercări ale Rusiei de a submina procesele democratice pe viitor, inclusiv procesul electoral. Anul acesta, când avem alegeri locale, anul viitor, când au loc alegeri prezidenţiale”, a spus Maia Sandu, transmite democracy.md, c威而鋼 u referire la infotag.md. 

Potrivit președintelui, Moldova și democrația sa vor fi complet în siguranță atunci când țara va deveni membru cu drepturi depline al UE. 

„Este absolut clar că Rusia va fi o sursă de instabilitate, o ameninţare în următorii ani. Prin urmare, aderarea la UE este singura modalitate prin care putem salva democraţia din Moldova”, a spus șefa statului. 

De asemenea, Maia Sandu a subliniat că Republica Moldova conștientizează că aderarea la Uniunea Europeană este un proces îndelungat. Aceasta a comentat, de asemenea, politica Federației Ruse, a președintelui Vladimir Putin față de republicile ex-sovietice.

„Preşedintele Rusiei vrea ca ţările noastre să fie sărace, lipsite de democraţie. El doreşte ca Moldova şi alte ţări din regiune să devină o „zonă gri” pe care să o folosească în confruntarea cu Occidentul democratic. Iar noi vrem să facem parte din lumea liberă”, a subliniat ea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata