Prim-ministrul Dorin Recean a participat, la Taraclia, la evenimentul dedicat culturii slave: „Suntem un popor cu mai multe identități culturale, dar cu un obiectiv comun – cel de a construi Europa la noi acasă”

0

Vizita prim-ministrului Dorin Recean în raionul Taraclia a început cu participarea la evenimentul dedicat zilelor scrisului și culturii slave în Republica Moldova. Până la data de 28 mai, urmează a fi organizate diverse activități, menite să contribuie la dezvoltarea dialogului intercultural şi menţinerea relaţiilor de prietenie dintre reprezentanţii diferitelor naţionalităţi.

În discursul său, șeful Executivului a subliniat că din propria experiență cunoaștem că bunăstarea și pacea se află în Europa, iar noi, moldovenii, indiferent de limba pe care o vorbim, respectăm diversitatea și coeziunea socială. 

„Suntem o națiune cu mai multe identități culturale, dar cu un obiectiv comun – cel de a construi Europa la noi acasă și de a ne promova valorile în cadrul unei comunități mai largi. Diversitatea ne face mai bogați și ne unește prin respect pentru valorile noastre comune – demnitatea umană, libertatea, democrația, egalitatea și statul de drept. Prin aceste valori, devenim mai puternici împreună”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.  

Zilele Scrisului și Culturii Slave sunt organizate în țara noastră anual, fiind cinstiți, astfel, creatorii alfabetului chirilic – Kiril și Metodiu. În acest context, în mai multe localități, vor fi organizate festivaluri, concerte, conferințe, mese rotunde și expoziții.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata