Prim-ministrul Dorin Recean, în discuții cu ministra de Externe a Canadei, Mélanie Joly

0

Consolidarea relațiilor moldo-canadiene, promovarea priorităților economice și investiționale, negocierea unui acord privind protecția socială în beneficiul cetățenilor moldoveni stabiliți în Canada dar și ultimele evoluții din regiune au fost discutate de prim-ministrul Dorin Recean și ministra de Externe a Canadei, Mélanie Joly. Oficialii au condamnat agresiunea militară a Federației Ruse împotriva Ucrainei, pledând pentru un suport continuu în lupta poporului ucrainean pentru pacea pe continentul european.

Șeful Executivului a apreciat cooperarea autorităților din ambele state la implementarea regimului de sancțiuni internaționale împotriva persoanelor fizice și juridice, care subminează statul de drept și securitatea țării noastre și au stabilit o coordonare continuă a eforturilor comune în această direcție.

Premierul Dorin Recean a subliniat că autoritățile rămân concentrate pe modernizarea infrastructurii, asigurarea păcii și securității, reformarea justiției și redresarea economică a țării, inclusiv prin atragerea de noi investiții. Oficialul s-a referit la proiecte ce țin de  eficiența energetică a clădirilor publice cu destinație socială, inclusiv grădinițe, spitale și școli, realizarea proiectelor necesare interconectării reţelelor de gaze naturale şi energie electrică din Republica Moldova, România și Ucraina, precum și reabilitarea drumurilor regionale.

La rândul său, ministra de Externe, Mélanie Joly a menționat că țara sa sprijină parcursul democratic și european al Republicii Moldova și a dat asigurări că suportul Canadei va fi acordat în toate domeniile cheie, inclusiv cel al securității și apărării.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata