Prim-ministrul Dorin Recean, la Conferința pentru Reconstrucția Ucrainei: „Republica Moldova este pregătită să devină un centru strategic esențial pentru reconstrucția țării vecine”

Ukraine Recovery Conference URC in Berlin. ’Photo taken as Official Photographer’
0

Prim-ministrul Dorin Recean a participat la Conferința pentru Reconstrucția Ucrainei, organizată la Berlin, Germania, unde șefii de state și de guverne, reprezentanți ai organizațiilor internaționale și ai mediului de afaceri au reconfirmat sprijinul pentru partea ucraineană și pacea pe continentul european.

„Ucraina nu este singură, iar comunitatea internațională rămâne unită în susținerea acestei țări. În același timp, Republica Moldova este pregătită să își asume un rol activ și să devină un centru strategic esențial pentru reconstrucția țării vecine”, a spus premierul Dorin Recean.

Prim-ministrul a menționat că țara noastră are a doua cea mai lungă graniță cu Ucraina, iar autoritățile dezvoltă și extind rețele de drumuri și căi ferate pentru a oferi mai multă conectivitate între Ucraina și Uniunea Europeană. Totodată, în prezent, infrastructura rutieră, feroviară, de gaze și electricitate a Republicii Moldova este pe deplin conectată cu cea a Ucrainei, iar acum se lucrează pe dezvoltarea interconexiunilor electrice regionale între Moldova, România și Ucraina.

De asemenea, Guvernul de la Chișinău rămâne concentrat pe crearea unui mediu de afaceri favorabil și predictibil pentru antreprenori și investitori străini.

„Toate aceste lucruri ne ajută să construim Moldova Europeană, să dezvoltăm economia, să creștem numărul locurilor de muncă bine plătite acasă, dar și să oferim condiții mai bune de trai tuturor cetățenilor. Acum este cel mai bun moment pentru a investi în Moldova și Ucraina. Investind în Moldova, nu doar că ne susțineți pe noi, dar contribuiți și la obiectivul de asigurare a păcii și stabilității în regiune”, a menționat șeful Executivului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata