Prima ședință de Guvern din 2023

0

Prima ședință de Guvern din acest an va avea loc miercuri, 11 ianuarie, la ora 15:00. Pe site-ul Guvernului a fost publicată ordinea de zi a ședinței.

Unul dintre proiecte prevede acordarea sporurilor salariale pentru 600 de persoane din cadrul autorităților publice. Banii le vor fi acordați pentru realizarea sarcinilor prioritare în contextul implementării cerințelor de aderare la UE.

În acest scop, din bugetul de stat s-au alocat 70 de milioane de lei. Potrivit proiectului, fiecare angajat va beneficia de această primă, în funcție de realizarea sarcinilor. Sporul poate ajunge până la 50% din salariul de bază.

Un alt proiect prevede înființarea monumentului în memoria lui Vasil Levski, în orașul Taraclia. Monumentul se propune a fi edificat în scopul eternizării memoriei lui Vasil Ivanov Kunchev – Levski, revoluționar bulgar și erou național al Bulgariei, numit ”Apostolul Libertății”.

Ministrul Educației va prezenta un proiect de hotărâre care vizează modificarea unei Hotărâri de Guvern din 2018, în vederea creșterii nivelului salarial al angajaților din instituțiile de învățământ care funcționează în regim de autogestiune financiară.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata