Primăria Capitalei dă start sezonului de încălzire în municipiul Chișinău

0

Primăria Capitalei a semnat astăzi dispoziția cu privire la începutul sezonului de încălzire în municipiul Chișinău. Viceprimarul Ilie Ceban a precizat la ședința de azi a Primăriei că toate blocurile și instituțiile publice din oraș vor fi conectate la agentul termic în baza solicitărilor expediate.

„Precizez, dispoziția este pentru inițierea procesului, însă conectarea se va face la cererea locuitorilor, care va fi trimisă prin intermediul asociațiilor de locatari, Companiei „Termoelectrica””, a declarat Ilie Ceban.

Totodată, viceprimarul Capitalei a declarat că va fi monitorizată atent și situația din școli și grădinițe, unele fiind deja conectate la agent termic.

”Unde este foarte cald în interior, am solicitat să se intervină, pentru a nu irosi resursele. Trebuie să avem o temperatură stabilă”, a menționat Ilie Ceban.

Șeful adjunct al Direcției generale Educație, Tineret și Sport a confirmat că situația va fi monitorizată în particular.

„Din 265 de instituții cu încălzire centralizată, toate au pașapoarte tehnice și sunt gata de sezonul rece. Iar în grădinițe – din 154 de instituții, 129 sunt conectate. În cazul școlilor – din 131 de instituții, 25 s-au conectat. Urmează ca celelalte instituții să fie conectate. Până acum acest lucru se făcea la solicitarea directorilor, iar acum conectarea se va face la toate instituțiile”, a menționat Andrei Pavaloi.

În context, șeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Ion Burdiumov, a comunicat că serviciile municipale sunt pregătite să livreze începând de astăzi agentul termic în orice bloc locativ.

„Toate persoanele care vor solicita conectarea, vor primi agentul termic de la furnizor”, a precizat Ion Burdiumov.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata