Primăria Chișinău a oferit clarificări referitoare la complexul locativ de pe strada Alexandru cel Bun 115

0

Într-un comunicat recent, Primăria Chișinău a oferit clarificări referitoare la complexul locativ de pe strada Alexandru cel Bun 115, care cuprinde trei blocuri construite în 2007, dintre car威而鋼 e două sunt neautorizate.

Viceprimarul Ilie Ceban a afirmat că „municipalitatea nu poate emite acte în asemenea cazuri, în caz contrar putem fi sancționați, inclusiv pot fi pornite dosare penale pe acest caz.”

Viceprimarul Irina Gutnic, împreună cu specialiștii din cadrul Direcției Generale Arhitectură și Relații Funciare și Direcția Juridică, au participat la Comisia Admininistrației Publice și Dezvoltare Regională, unde au exprimat dorința Primăriei de a soluționa această problemă în limitele legii. “La moment, nu există reglementări care să permită legalizarea construcțiilor neautorizate sau construite cu abateri de la documentația de proiect aprobată”, a adăugat Gutnic.

Recunoscând că este o problemă complexă care necesită implicarea tuturor instituțiilor de stat vizate, Primăria Chișinău a transmis o adresare către Parlament, Guvern, Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică și Agenția Servicii Publice la începutul lunii iulie. Primăria “solicită autorităților centrale să se autosesizeze și să nu fie duși oamenii în eroare.”

În încheiere, comunicatul subliniază angajamentul Primăriei de a continua demersurile în limita competențelor sale și de a comunica cu grupul de locatari. Totuși, Primăria face apel ca acest subiect să nu fie politizat și subliniază că deciziile trebuie să fie luate în conformitate cu legea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata