Primăria Chișinău a organizat un concert la Teatrul de Vară dedicat tuturor angajaților din domeniu

0

În ajunul Zilei Lucrătorului Medical și a Farmacistului, Primăria Chișinău a organizat un concert la Teatrul de Vară dedicat tuturor angajaților din domeniu. Pe scenă au urcat Orchestra „Camerata Chișinău”, Cristi Aldea-Teodorovici, Geta Burlacu, Constantin Moscovici, Vladimir Fotescu şi Orchestra „Avante”, Ana Cernicova, Aurel Chirtoacă și Bogdan Rotaru.

“Mulțumesc tuturor medicilor, farmaciștilor și tuturor angajaților din domeniul medical pentru faptul că sunteți și aveți grijă de sănătatea noastră. Criza pandemică de Covid-19, a făcut să înțeleagă toată omenirea că fără medici nu putem reuși”, a menționat primarul general, Ion Ceban, intr-o postare pe pagina sa din rețelele de socializare.

În context, Ceban a apreciat eroismul medicilor care au riscat cu propriile vieți și cu viața familiilor, salvând mii de pacienți.

“Și astăzi, și în fiecare zi, oamenii în halate albe au grijă de sănătatea noastră. Îmi felicit și părinții mei, ambii fiind medici de profesie. Îmi doresc ca lucrătorii medicali să aibă condiții mai bune la locurile de muncă, salarii mai bune care să le asigure un trai decent acasă. Îmi doresc ca tinerii care învață la USMF „Nicolae Testemițanu” și toți care au ales această specialitate, să nu plece din țară”, a specificat edilul.

Primăria Chișinău investește foarte mult în infrastructura spitalelor, reparație, echipamente performante și amenajarea de noi secții. În ultimii ani au fost investiți circa 500 de milioane de lei din bugetul municipal în acest sens.

“Să ne fiți sănătoși, stimați lucrători din domeniul medical și farmaciști!”, a conchis Ion Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata