Primăria Chișinău anunță deschiderea a 17 tabere de vară pentru elevii din capitală

0

Primăria Municipiului Chișinău informează că în vara anului 2023, în capitală vor fi deschise 14 tabere cu sejur de zi pentru elevii din municipiu, precum și 3 tabere constante. De asemenea, vor fi organizate tabere în cadrul instituțiilor extrașcolare, inclusiv în școlile cu profil sportiv.

Potrivit Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, peste 9 mii de copii se vor odihni în tabere în vara curentă, iar în acest scop, din bugetul municipal au fost alocați peste 33 milioane de lei.

Odihna în taberele cu sejur de zi va fi organizată în perioada 05-23 iunie 2023 și doar o singură instituție, Liceul Teoretic „M. Sadoveanu” va avea și schimbul II (26.06-14.07.2023).

Părinții vor achita doar 20% din costul biletelor, iar restul sumei va fi acoperit din sursele bugetului municipal. De asemenea, un anumit număr de bilele în tabără vor fi achitate integral de Primărie, pentru copiii care provin din familii social vulnerabile.

Informații suplimentare despre odihna copiilor în taberele din municipiul Chișinău pot fi accesate pe pagina web oficială a Direcției Generale Educație, Tineret și Sport – chisinauedu.md.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata