Primăria Chișinău: Din cauza vremurilor „bune”, costurile pentru energia electrică au crescut de la 7 mln la 16 mln lunar

0

Primăria Chișinău a anunțat că este confruntată cu o creștere semnificativă a costurilor pentru energia electrică furnizată de Premier Energy, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și a scumpirii gazelor naturale pe piața internațională. Potrivit unui comunicat de presă al municipalității, în ultimele luni, factura lunară pentru energia electrică a crescut de la 7 milioane de lei la 16 milioane de lei.

Într-un comunicat, Primăria scrie că nu a beneficiat de împrumuturi de la stat de miliarde de lei cum au avut alte companii energetice, cum ar fi Energocom sau Moldova Gaz și că Primăria are o datorie curentă la Premier Energy, care nu este depășită cu luni, ci doar cu una sau două luni, și care va fi achitată în tranșe.

Primăria a reușit să achite la sfârșitul lunii aprilie un credit de circa 42 milioane de lei la Apa-Canal Chișinău, contractat în anul 2013. El a acuzat Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) de blocarea unor proiecte importante pentru dezvoltarea orașului și de crearea unor dificultăți financiare pentru Primăria Chișinău.

Municipalitatea a solicitat PAS să gândească cum să achite salariile restante de câteva luni la asistenții sociali din țară, care au fost angajați fără respectarea procedurilor legale și fără a avea surse de finanțare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata