Sandu a discutat cu reprezentanți ai presei privind Adunarea din 21 mai

0

Președinta Maia Sandu continuă consultările privind Adunarea Națională „Moldova Europeană” de pe 21 mai. Pe 2 mai, șefa statului s-a întâlnit la Președinție cu mai mulți reprezentanți ai presei. Aceștia au discutat inclusiv despre Summitul Comunității Politice Europene din 1 iunie.

Potrivit Maiei Sandu, presa are puterea și capacitatea de a informa corect și echidistant despre procesul de integrare europeană și despre avantajele de a fi membri ai UE, transmite democracy.md cu referire la tv8.md.

„Președinta a subliniat că adunarea cetățenilor din 21 mai este un eveniment apolitic, la care sunt așteptați toți cei care își doresc Europa acasă. Ne dorim să rămânem parte a lumii libere, într-un stat care prețuiește și protejează viața fiecărui cetățean, unde libertatea de gândire și de exprimare sunt respectate”, se arată într-un comunicat al Președinției.

Președinta Maia Sandu a anunțat că va convoca pe 21 mai, la ora 11:00, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), o adunare a cetățenilor, „în care să spunem lumii că suntem europeni și că aceasta e calea aleasă de noi”.

„Am vrut să mă adresez direct oamenilor. Chiar dacă avem anumite supărări, păreri diferite, acum nu e momentul de ceartă și dezbinare. Acum e momentul să ne unim și să devenim împreună parte a familiei europene. Vin cu acest îndemn, pentru că în momentele cruciale, deciziile mari nu se iau doar de politicieni. Deciziile mari se iau de oameni în PMAN. Suntem la o mare răscruce. Ce facem acum va influența viețile noastre, ale copiilor noștri și ale copiilor copiilor noștri”, a declarat Maia Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata