Primăria Chișinău, investiție majoră în modernizarea Liceului Teoretic „Hyperion”

0

Primăria Municipiului Chișinău continuă seria investițiilor în infrastructura instituțiilor de învățământ locale, iar ultimul succes în acest sens a fost înregistrat joi, 11 aprilie, la Liceul Teoretic „Hyperion”.

Aici, după apelul administrației și colectivului pedagogic din 2020, Primăria Chișinău și Administrația Publică Locală s-au angajat să înceapă construirea unui nou bloc pentru liceu, care, astfel, a rezolvat problema organizării lecțiilor într-un singur schimb.

„Este un vis devenit realitate, iar grație acestei investiții, Liceul „Hyperion” este un exemplu pozitiv pentru toate instituțiile de învățământ. Reiterez, pentru Primăria Chișinău, important este ca banii alocați în învățământ să ajungă în acest sector, deoarece, astfel, investim în viitorul nostru. Dragi elevi, noi vă dorim succes și vă îndemnăm să nu vă dezamăgiți profesorii și părinții.”, a declarat Ion Ceban, primarul general al Municipiului Chișinău.

Noul bloc construit la Liceul Teoretic „Hyperion” are trei etaje și o sală de sport modernă. La fel, în blocul nou se mai găsesc șase săli de clasă, un atelier de educație tehnologică fete și un cabinet de limbi străine. În noile săli de clasă vor fi școliți 200 de elevi din clasele liceale și gimnaziale, iar în cea de sport – 700, copii urmând a beneficia, începând cu data de 15 aprilie curent, inclusiv de calculatoarele oferite în cadrul parteneriatului PMC cu YMCA.

Pentru construirea noului bloc, Primăria Chișinău a decontat 8.462.845,60 lei, iar Primăria Durlești – 2.555.101 lei. De asemenea, din bugetul local, urmează să mai fie alocate alte 1,7 mln lei, suma totală investită fiind de 12,7 mln lei.

Menționăm că, investițiile în infrastructura Liceului Teoretic „Hyperion” nu se opresc aici. Primăria Municipiului Chișinău are bugetate alte 2,9 mln lei pentru amenajarea curții instituției de învățământ cu pavaj, suma respectivă fiind deja inclusă în bugetul local Durlești pentru anul 2024.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata