Primăria Chișinău și UNICEF Moldova furnizează seturi LEGO pentru grădinițele din capitală și suburbii

0

Aprox犀利士 imativ 200 de preșcolari, inclusiv copii refugiați din Ucraina, de la grădinița „Viorel și Viorica” din Budești, vor beneficia de seturi LEGO și Duplo, oferite de Primăria Chișinău în colaborare cu UNICEF Moldova și cu sprijinul Fundației LEGO. Acesta este un pas în cadrul unei inițiative mai ample care va cuprinde 18 grădinițe din suburbiile Chișinăului, alături de alte 43 de instituții preșcolare din capitală, care au primit deja aceste seturi.

„Viitorul nostru depinde în mare măsură de grija și investițiile pe care le facem astăzi în copii. Datoria noastră este să investim pentru a le oferi copiilor condiții calitative, confortabile, moderne și prietenoase pentru creștere și educație,” se arată într-un comunicat.

Această acțiune va ajuta peste 3.200 de copii de la grădinițele din suburbiile Chișinăului să învețe și să își dezvolte abilitățile de viață într-un mod interactiv.

În plus, Primăria Chișinău a alocat peste un milion de lei pentru reparația capitală a grădiniței din Budești, investiție care include renovarea cabinetului și izolatorului medical, achiziția de mobilier nou și amenajarea curții.

Municipalitatea a investit de asemenea peste 11 milioane de lei în Budești pentru reparația liceului și școlii primare, a Căminului Cultural, Centrului pentru Copii și Tineret, Bibliotecii și Muzeului satului Budești, pentru construcția unui Centru comunitar pentru persoanele în etate și refugiați, și pentru extinderea rețelelor de apeduct și canalizare, precum și a iluminatului stradal.

Primăria Chișinău a mulțumit UNICEF pentru contribuția la implementarea Programului de educație timpurie a copilului, un proiect menit să ofere o gamă largă de activități în grădinițe și pentru susținerea extinderii acestui program în suburbiile capitalei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata