Primăria municipiului Chișinău a anunțat organizarea Festivalului „Te salut, Chișinău”

0

Primăria municipiului Chișinău a anunțat organizarea Festivalului „Te salut, Chișinău” dedicat marcării a 587 de ani de la prima atestare a Chișinăului. Evenimentul威而鋼 va avea loc în perioada 14-17 iulie pe Strada Pietonală „Eugen Doga”.

„Te invităm să sărbătorim împreună aniversarea a 587 de ani de la atestarea Chișinăului la Festivalul „Te salut, Chișinău”. Vom avea patru zile pline de manifestări culturale și artistice pe Strada Pietonală „Eugen Doga”. Vă așteptăm cu bucurie să ne reunim și să celebrăm frumusețea și istoria orașului nostru”, a declarat Ion Ceban.

Festivalul va debuta vineri, 14 iulie, cu un moment special în care se va încinge „Hora Chișinăului” și se va inaugura a treia ediție a festivalului. Pe scena evenimentului vor urca artiști renumiți precum Maria Iliuț și „Crenguța de iederă”, Nicolae Gribincea și „Plăieșii”, Orchestra Fraților Advahov, Zinaida Julea, Fuego și Gabriel Nebunu.

Sâmbătă, 15 iulie, publicul se va bucura de un concert de muzică clasică și divertisment susținut de Orchestra municipală de cameră „Camerata Chișinău”, sub conducerea dirijorului Cristian Spătaru. Soliști de talie internațională precum Natalia Tanasiiciuc, Igor Țurcanu și Igor Podgoreanu vor încânta audiența. De asemenea, marele compozitor Eugen Doga va fi prezent la eveniment.

Duminică, 16 iulie, pe scena festivalului vor urca artiști iubiți de public precum DARA, Satoshi, Misha Miller, Radu Dolgan, Ana Cernicova, Vladimir Fotescu, Aliona Triboi, Gicu Cimbir, Ana Odobescu, Orchestra AVANTI și alții. Invitat special al serii va fi ANDRA.

Festivalul se va încheia luni, 17 iulie, în Scuarul „Mihai Eminescu”, începând cu ora 17:00. Programul va include lansări de carte, recitaluri de poezie, prezentări de muzică, expoziții de pictură și proiecții de filme.

Evenimentul se anunță a fi un prilej de bucurie și celebrare a istoriei și culturii Chișinăului, oferind publicului oportunitatea de a se conecta cu arta și tradițiile locale. Toți locuitorii și vizitatorii sunt invitați să participe și să se alăture sărbătorii orașului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata