Primăria Municipiului Chișinău încurajează locuitorii și oaspeții capitalei să utilizeze transportul public de pasageri

0

În vederea sporirii securității pietonilor și a reducerii numărului de accidente auto, Primăria Municipiului Chișinău încurajează locuitorii și oaspeții capitalei să utilizeze transportul public de pasageri. Îndemnul vine din partea viceprimarului Chișinăului, Ilie Ceban, care susține că, în ultimii trei ani, municipalitatea a făcut investiții colosale în acest sens.

,,A fost modernizat transportul public, prin procurarea a peste 300 de unități de transport, acesta fiind cel mai mare lot achiziționat în Europa de Est, ținând cont că a costat peste 260 de milioane de lei.
La fel, au fost amenajate benzi dedicate transportului public.
În total, pentru acţiunile de fluidizare şi modernizare a domeniului de transport, municipalitatea a investit peste 600 de mil. de lei. Folosirea transportului public în schimbul mașinilor personale, ar reduce ambuteiajele din capitală”, a spus viceprimarul Ilie Ceban, în cadrul Podcastului „În Siguranță”. ,

De asemenea, autoritățile publice locale mai prevăd o acțiune, și anume – parcările cu plată în centrul istoric al orașului. Potrivit lui Ilie Ceban, acesta va fi un element care va degaja zona respectivă de automobilele care stau parcate toată ziua.

Pentru că anterior, în acest sens, s-a încercat un parteneriat public-privat, în prezent, Primăria Municipiului Chișinău a decis ca Direcția generală mobilitate urbană să gestioneze acest proiect, care în viitorul apropiat va fi finalizat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata