Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, promovează colaborarea cu alte orașe și regiuni din lume

0

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a declarat că orașul este deschis spre colaborare cu alte orașe și regiuni din lume. Edilul, în emisiunea NeRedactat a vorbit despre prima interacțiune cu primarii din România, dar și evenimente organizate în diasporă.

„Știți, chiar din primele luni de mandat am avut parte de o deschidere foarte frumoasă”, a declarat Ceban. „Iată, până mai recent, acum 2 săptămâni de zile, dar nici nu-s două săptămâni. Pe data de 3 am semnat Acordul de Parteneriat și colaborare cu Piatra Neamț, cu Consiliul Județean, având foarte multe activități comune acolo, chiar și am discutat despre proiectul de perspectivă pe care le-am putea face aici și pe infrastructură, și pe domeniul cultural”.

Ceban a menționat că orașul a organizat Zilele Chișinăului în mai multe orașe din străinătate, inclusiv în Viena, Milano și Barcelona.

„Au fost Zilele Chișinăului pline, deci cămașa cu altiță prima dată am adus-o într-un asemenea format și anvergură peste Prut”, a spus Ceban. “Deci, au fost galeriile de artă prezentate pictorilor noștri. De la cei mici până la cei mari, până la lupii lui Calancea, care au evoluat în scenă pe ploaie, a venit lumea să îi vadă foarte mult și mă bucur că noi puteam să exportăm o parte din sensul bun. Exportăm o parte din acest necesar, această cultură a noastră, atâta diversitate care este cerută ca și de fapt, când am fost un pic criticați de unii pentru Viena, pentru Milano, pentru dece îi trebuie primăriei La Barcelona așa manifestație. Nu e concert. Pentru că Zilele Chișinăului nu este doar despre evenimentul cultural care, în sine, poate să aibă un artist sau altul în scenă, deși și asta mi se pare foarte normal și ok, pentru că oamenii de acolo, inclusiv în Barcelona, i-au văzut pentru prima dată și probabil că asta a deranjat pe unii. Pentru prima dată am văzut un eveniment atât de dorit, atât de m威而鋼 ulți moldoveni laolaltă. Deci oamenii care să vină cu bucurie, oameni care să facă o bucată de mămăligă și chiar să servească un pahar de vin, dar să discute despre proiectele pe care le realizăm acasă”.

Ceban a spus că orașul Chișinău este deschis spre orice colaborare care ar putea duce la dezvoltarea orașului și a țării.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata