Primarul general, Ion Ceban, participă la Forumul internațional KAZAN DIGITAL WEEK – 2021, în orașul Kazan, Federația Rusă

0

În perioada 21-24 septembrie, primarul general, Ion Ceban, se află în orașul Kazan, Federația Rusă, acolo unde participă la Forumul internațional KAZAN DIGITAL WEEK – 2021.  

Tema discuțiilor din cadrul mesei rotunde unde participă mai mulţi primari este „Evoluția orașelor inteligente”.

,,Am vorbit despre dezvoltarea infrastructurii urbane și adaptarea acesteia la noile provocări economice. Participanții la eveniment au împărtășit experiența în dezvoltarea, accesibilitatea și utilizarea infrastructurii urbane, a tehnologiilor digitale și a comunicațiilor”, a scris pe pagina sa de facebook, primarul general de Chişinău.

Edilul capitalei a remarcat că  în ultimii aproape doi ani a fost depusă multă muncă la acest capitol şi în pofida tuturor impedimentelor, Chișinăul își dorește să devină un oraș verde, inteligent, transparent și prietenos.

,,Am remarcat că la această etapă, Chișinăul a elaborat Strategia de dezvoltare socio-economică și spațială împreună cu cei mai buni specialiști din Chișinău și din Federația Rusă, document foarte important pentru a cunoaște toate aspectele și punctele forte ale orașului. Este foarte important să preluăm cele mai bune practici”, a conchis Ion Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata