Primarul Ion Ceban dezvăluie planuri ambițioase în preajma Zilei Limbii Române

0

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a făcut o serie de anunțuri semnificative cu ocazia preconizatei Zile a Limbii Române. Într-o declarație recentă, edilul a invitat locuitorii să participe la evenimentele organizate în capitală pentru a sărbători acest moment important în cultura românească. Mai mult, a oferit un avanpremieră despre planurile de a inaugura un nou muzeu în oraș.

„Vă invităm mâine la eve日本藤素 nimente foarte frumoase ce se vor desfășura mâine, mai ales spre seară, pentru a sărbători Ziua Limbii Române. Sunt niște proiecte inedite începând de la cei mici și până la cei mari. Și este un proiect al lui Cristi Aldea-Teodorovici. Apropo, cu această ocazie vom anunța și muzeul ce va fi amenajat în preajma monumentului lui Doina și Ion Aldea-Teodorovici. Vă invităm cu mare drag, va fi foarte frumos, calitativ și interactiv,” a declarat Ion Ceban.

Evenimentele anunțate de primar promit să fie variate și să vizeze toate categoriile de vârstă. Ion Ceban a precizat că programul va include activități inedite, fără a dezvălui însă toate detaliile. Unul dintre proiectele menționate este semnat de artistul Cristi Aldea-Teodorovici, sugerând un angajament serios din partea autorităților locale de a oferi o sărbătoare memorabilă.

Un alt moment de interes ridicat este anunțul privind inaugurarea unui nou muzeu în Chișinău, dedicat personalităților Doina și Ion Aldea-Teodorovici, două nume importante în cultura românească. Muzeul va fi situat în apropierea monumentului dedicat celor doi artiști și promite să devină un nou punct de atracție culturală în capitală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata