Primarul Ion Ceban introduce 6 autospeciale noi pentru colectarea deșeurilor în Chișinău

0

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat că 6 autospeciale noi cu încărcare laterală, de model ATRIKOD pe șasiu MAN, au fost incluse în procesul de evacuare a deșeurilor din municipiu.

„Aceste autospeciale noi vor asigura un transport sigur și eficient al deșeurilor, în conformitate cu standardele de mediu și de siguranță”, a declarat Ceban într-o postare pe Facebook.
Camioanele de colectare a deșeurilor au fost achiziționate de la compania sârbă ATRIKOD d.o.o., care a fost desemnată câștigătoarea licitației efectuate în corespundere cu procedura de achiziție a BERD-ului.

„Acest tip de camioane sunt necesare Î.M. Regia „Autosalubritate”, pentru a înlocui unitățile vechi cu încărcare laterală din parcul auto al întreprinderii”, a mai spus Ceban.
Autospecialele au următoarele caracteristici:
• Standard de emisie: Euro 6 (nivel redus de poluare a mediului);
• Tip combustibil: motorină;
• Masă deșeuri încărcare: 14 m3;
• Sistem hidraulic de încărcare, sistem de compactare a deșeurilor, monitorizare a încărcăturii;
• Sistem de control al presiunii, monitorizare a temperaturii nivelului de combustibil, ulei, poluare.

Contractul de achiziționare a autospecialelor, lot I, a fost semnat cu compania sârbă, la mijlocul lunii august- 2022.

Valoarea totală a achiziției este de 1.200.013 euro. „Continuăm investițiile în modernizarea sistemului de gestionare a deșeurilor din Chișinău. Această achiziție este o dovadă a angajamen犀利士 tului nostru de a crea un oraș mai curat și mai ecologic”, a încheiat Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata