Prioritățile noii formațiuni politice: Aderarea la Uniunea Eurasiatică și statutul limbii ruse

0

Noua formațiune politică pe care o vor crea deputații neafiliați Alexandr Nestevovschi și Irina Lozovan va milita pentru aderarea țării noastre la Uniunea Economică Eurasiatică, acordarea limbii ruse a uni statut oficial și pentru protejarea limbii moldovenești. Despre asta cei doi parlamentari au anunțat astăzi, într-o conferință de presă.

„Moldova trebuie să fie acolo unde îi este convenabil, din punct de vedere economic. Economia noastră a fost integrată, în mod tradițional, în țările CSI și trebuie să dezvoltăm această direcție. Noi pledăm pentru neutralitate și prietenie cu toate țările, inclusiv cu Rusia, care este partenerul nostru strategic și tradiționala piață pentru noi. Vedem că până și țări precum Franța și Germania au constatat că s-au transformat în colonii ale SUA, ca să nu mai vorbim de alte țări din UE. Nimeni nu va accepta Republica Moldova ca membru cu drepturi depline al UE. Ni se vor oferi tot felul de „statute”, care, într-un fel, ne apropie de obiectivul dorit, însă, în realitate, vom fi pregătiți ca variantă de rezervă pentru un război cu Rusia. Ne-au mințit timp de 30 de ani și continuă să ne mintă. De aceea, vom construi un nou partid”, a explicat Alexandr Nesterovschi.

La rândul său, deputatul Irina Lozovan a menționat că această abordare este împărtășită de foarte mulți oameni din Republica Moldova. În timpul discuțiilor în localitățile din diferite raioane, cetățenii susțin inițiativa celor doi deputați neafiliați. „La ordinul manipulatorilor lor occidentali, marionetele de la Chișinău atacă în fiecare zi partenerul nostru – Federația Rusă, fără să acorde vreo atenție pagubelor pe care i le provoacă poporului. Ca urmare, cetățenii moldoveni plătesc cele mai mari tarife pentru energie din regiune, iar agricultorii și-au pierdut principala piață de desfacere. Pentru Maia Sandu și regimul PAS nu contează bunăstarea concetățenilor, ci îndeplinirea dorințelor stăpânilor lor occidentali”, a subliniat Lozovan.

Fostul socialist și fost vicepreședinte al unei organizații teritoriale de partid din Chișinău, Iuri Vitneanski, i-a criticat pe politicienii moldoveni, care promovează ura față de Rusia, amintind că, până nu demult, unii dintre ei participau activ la forumurile economice din Rusia.

Amintim că un număr semnificativ de primari, consilieri raionali și locali, foști președinți ai organizațiilor primare ale PSRM și ai organizațiilor de tineret s-au alăturat inițiativei deputaților Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan de a crea un nou partid de stânga. Membrii grupului de inițiativă au anunțat că, până la sfârșitul lunii aprilie, pachetul de acte necesare pentru înregistrarea partidului va fi pregătit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata