Procurorii au clasat dosarul ”Vento”, în care era vizat și Viorel Morari

0

Dosarul „Vento”, în care erau vizați șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție (PA) Viorel Morari și subalternul său, Roman Statnîi, și care a fost trimis în judecată de către procurori în luna iulie 2021, a fost clasat. O ordonanță în acest sens a fost semnată pe 2 martie 2022, de către procurorul de caz, Vitalie Călugăreanu, din cadrul Procuraturii Combaterii Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Într-un răspuns la o solicitare de informație a Ziarului de Gardă, reprezentanții Procuraturii Generale (PG) ne-au comunicat faptul că ex-procurorul Roman Statnîi a fost scos de sub urmărire penală pe acest dosar „din motiv că faptele imputate acestuia nu întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii, în temeiul prevederilor art. 275 punctul 3) din Codul de procedură penală, și respectiv există alte circumstanțe prevăzute de lege care condiționează excluderea sau, după caz, exclud urmărirea penală, în temeiul art. 275 punctul 9) din Codul de procedură penală”.

Tot în răspunsul oferit pentru ZdG, responsabilii din cadrul PG ne-au comunicat că dosarul „Vento” a fost clasat.

În prezent, ex-procurorul Roman Statnîi este vizat în cadrul unei cauze penale instrumentate de PG, începând cu luna februarie 2020, prin prisma săvârșirii infracțiunilor: escrocherie, corupere pasivă, corupere activă, trafic de influență și abuz de serviciu.

„În partea ce ține de acest caz, ținem să precizăm faptul că, la etapa actuală, sunt efectuate acțiunile necesare de urmărire penală pentru asigurarea cercetării circumstanțelor cazului complet, obiectiv și sub toate aspectele, precum și pentru adoptarea soluției ce va fi determinată de probatoriul administrat”, se arată în răspunsul PG la solicitarea de informație.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata