Procurorul Anticorupție, Mirandolina Sușițcaia, cercetată pentru îmbogățire ilicită și abuz de serviciu

0

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate (PCCOCS) a anunțat că Mirandolina Sușițcaia, procurorul Anticorupție, este cercetată penal pentru îmbogățire ilicită și abuz de serviciu.

Potrivit PCCOCS, procurorii investighează acțiunile Mirandolinei Șușițcaia într-o cauză pornită în anul 2020 pe faptul îmbogățirii ilicite și abuzului de serviciu, transmite democracy.md, cu referire la realitatea.md.

„Actualmente au loc mai multe acțiuni de urmărire penală, care implică și aportul Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale a CNA. Alte amănunte nu pot fi comunicate în acest stadiu al investigațiilor, iar persoana vizată beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii”, se precizează în anunțul PCCOCS.

Realitatea a expediat o s犀利士 olicitare la CSP pentru a afla când subiectul va fi pus pe rol, dar nu a primit un răspuns.

Democrcy.md amintește că Mirandolina Sușițcaia a intrat în vizorul oamenilor legii în urma anchetelor Centrului de Investigații Jurnalistice, care au deconspirat implicarea sa în dosarul Laundromat și legăturile cu controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. Procurorului i-au fost retrase din gestiune dosarele în care figurează Veaceslav Platon, inclusiv şi dosarul Laundromatului rusesc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata