Procurorul General, despre propunerile PAS: Vom avea un CSP politizat și care va promova agenda politică, dar nu agenda Procuraturii

0

Actuala guvernare vrea să politizeze activitatea Consiliului Superior al Procuraturii (CSP), prin excluderea Procurorului General și al Procurorului șef al UTA Găgăuz Yeri din componența CSP. Avertizarea vine din partea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, care a menționat că modificările PAS sunt alogice și contrare Constituției Republicii Moldova.    

”Politicienii nu au dreptul să se implice în activitatea organelor respective. Este o fărădelege totală. Procurorul general rămâne în componența CSM, dar este exclus din CSP. Unde este logica și raționamentul? În toată lumea Procurorul General este parte a CSP. Conform Constituției, în CSP procurorii trebuie să fie majoritate. Excluderea mea și a Procurorului Găgăuziei au fost făcute special pentru a micșora numărul procurilor din CSP. Adică, vom avea un CSP politizat și care va promova agenda politică, dar nu agenda Procuraturii”, a declarat Procurorul General.   

Amintim, Procuratura Generală s-a adresat structurilor internaționale cu apelul de a fi analizată compatibilitatea modificărilor legislative propuse de majoritatea parlamentară, ce se referă la procedurile de tragere la răspundere disciplinară și la evaluarea performanțelor Procurorului General, precum și la modificarea componenței CSP, cu standardele europene de specialitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata