Protest cu greble și pancarte la Căușeni

0

Protest la sediul Primăriei din orașul Căușeni. În jur de 30 de angajați ai întreprinderii salubrizare și amenajare cer de la Primărie tichete pentru masă și salariu pentru amenajarea orașului.

Oamenii afirmă că au fost înștiințați de primărie că bugetul planificat pentru salariile lor  a fost deja epuizat și vor fi nevoiți să supraviețuiască din sursele proprii. Administrația întreprinderii a încercat să cheme primarul în fața protestatarilor, acesta a refuzat însă să vorbească cu ei, transmite democracy.md cu referire la Studio L

Solicitat să de-a o explicație primarul afirmă că protestul n-ar fi trebuit să aibă loc, asta pentru că în zilele următoare oamenii vor f remunerați conform legii.

Protest cu pancarte și greble în mâini cei 30 de angajați ai întreprinderii Salubrizare și amenajare din Căușeni au ieșit miercuri dimineața în fața primăriei Căușeni pentru a-și cere drepturile. 

Protestatarii au cerut în mod vocal Primăriei să acorde tichete pentru masă și să rezolve problemele legate de nivelul salariilor pentru lucrările de amenajare a orașului.

Protestul a început în jurul orei 09:00, iar angajații revoltați s-au adunat în fața sediului Primăriei purtând pancarte cu mesaje precum „Dorim prânz cald și noi de la gunoi” și „Achitați salariile planificate și votate!” Unul dintre liderii protestului, Ecaterina Baltag, a declarat:

Protestatarii au cerut întâlniri cu reprezentanții Primăriei pentru a discuta despre cerințele lor și pentru a căuta soluții la aceste probleme. 

Primarul orașului Căușeni, Anatolii Donțu,care nu a ieșit în fața protestatarilor  a declarat ulterior că este dispus să discute cu reprezentanții întreprinderii pentru a le satisface cerințele. Dacă în până la finele săptămânii curente salariații nu vor fi remunerați, aceștia amenință cu blocarea ședinței Consiliulu orășenesc.

犀利士 lsmedia.com/point.md/news/thumbnails/large/82026e5266c84d19a6ba3cfcc05821b3.webp” alt=””/>
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata