Proteste de amploare la Bucureşti. Oamenii, nemulţumiţi de noile restricţii anti-COVID-19

Mii de oameni protesteaza, miercuri,1 februarie 2017, in fata Guvernului fata de proiectele adoptate de Executiv privind gratierea si modificarea Codurilor penale. Sute de jandarmi protejeaza intrarile de la Palatul Victoria unde au fost trase grilaje metalice pentru a opri o posibila intrare a protestatarilor. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
0

Proteste de amploare la Bucureşti faţă de noile restricţii anti-COVID-19, care au intrat în vigoare luni. Manifestanţii s-au dus inițial la Ministerul Sănătăţii, după care au ajuns și în fața clădirii Guvernului. Protestatarii au fluturat drapele şi pancarte pe care erau scrise mesaje împotriva certificatului verde şi au acuzat guvernarea că le încalcă drepturile.

Potrivit noilor prevederi, purtarea măştii este obligatorie în toate spaţiile publice, accesul în magazinele neesențiale se face doar în baza certificatului verde, evenimentele private sînt interzise şi se reintroduce carantina pe timp de noapte la nivel naţional. Măsurile se aplică pentru cel puţin 30 de zile. Înăsprirea restricţiile este motivată de recordurile negative pe care le-a înregistrat România în cel de-al patrulea val al pandemiei şi care au adus sistemul medical în pragul colapsului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata