PSRM din CMC a prezentat mai multe inițiative care ar permite păstrarea actualului tarif pentru călătoria cu transportul public

0

Fracțiunea consilierilor PSRM din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a prezentat mai multe inițiative care ar permite păstrarea actualului tarif pentru călătoria cu transportul public și care ar salva de faliment parcurile de autobuze și troleibuze.

Președintele fracțiunii, Alexandr Odințov, a declarat, în cadrul ședinței de marți, 17 mai, a CMC, că statul trebuie să susțină întreprinderile de importanță publică. Alesul local a menționat că 13 categorii de pasageri care se bucură de transport public gratuit sunt funcționari din structurile de stat. Este vorba despre 14 milioane de pasageri în an. În aceste condiții, fracțiunea PSRM din CMC consideră că statul trebuie să asigure călătoria gratuită pentru această categorie și nu bugetul municipal. ”Am solicitat Guvernului ca să compenseze călătoria pentru această categorie din bugetul de stat. Paralel, este adresarea primarului general care solicită Executivului 350 de milioane de lei pentru a compensa cheltuielile suportate de întreprinderile municipale pentru a evita majorarea tarifului la călătorie. De asemenea, credem că în condițiile crizei întreprinderile de importanță publică trebuie să fie susținute de stat”, a declarat Odințov. Propunerile PSRM au fost enunțate în timpul prezentării rapoartelor RTEC și PUA cu privire la cheltuielile suportate în condițiile majorării tarifelor pentru resursele energetice și a altor prețuri pentru serviciile necesare acestor întreprinderi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata