Putin a anunțat că a primit a treia doză de vaccin împotriva COVID-19

0

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat duminică seară că a primit o a treia doză de vaccin anti-Covid, deoarece Rusia se confruntă cu un val epidemic grav pe fundalul unei vaccinări lente, scrie AFP și Hotnews.

„Am făcut-o acum două ore”, a spus Putin pentru postul de stat rus Rossia 24, duminică seara, 21 noiembrie.

Injecția a fost „nedureroasă”, a asigurat el în cadrul unei întâlniri cu Denis Logounov, un înalt oficial al centrului Gamaleïa – instituție din spatele vaccinului Sputnik V, primul care a fost aprobat de Rusia în 2020.

Potrivit liderului de la Kremlin, care a fost vaccinat cu cele două doze de Sputnik V în martie și aprilie, de data aceasta a primit o doză de Sputnik Light, un vaccin cu o singură doză.

De la începutul toamnei, Rusia a continuat să-și bată recordurile de infecții și decese zilnice din cauza Covid-19. Un focar facilitat de rata scăzută de vaccinare a populației, pe un fond de neîncredere în autorități.

Chiar dacă țara are mai multe vaccinuri produse proprii, doar 36,7% din populația rusă este complet imunizată, potrivit site-ului de specialitate Gogov.

Spunând că se opune imunizării obligatorii, Vladimir Putin a susținut totuși acest tip de măsură în anumite regiuni și pentru anumite categorii de cetățeni. În iunie, orașul Moscova a decretat vaccinarea obligatorie în sectorul serviciilor.

În total, Rusia a înregistrat oficial 9.331.158 de cazuri de coronavirus și 264.095 de decese până în prezent, fiind cea mai afectată țară din Europa.

Potrivit agenției de statistică Rosstat, care are o definiție mai largă a deceselor legate de virus, bilanțul total al pandemiei în Rusia a fost însă de aproape 450.000 de decese la sfârșitul lunii septembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata