Moldoveni, prinși cu cărți de identitate, permise și certificate false

0

Cinci cetățeni moldoveni sunt documentați pentru deținerea și folosirea actelor oficiale falsificate. Incidentele au fost consemnat în punctele de trecere Leușeni și Sculeni, la sfârșitul săptămânii trecute.

Potrivit informațiilor, două cărți de identitate românească și bulgărească și un permis de conducere eliberat de autoritatea competentă din Bulgaria, toate cu semne vizibile de falsificare, au fost depistate asupra a trei bărbați cu vârstă cuprinsă între 22 și 58 de ani.

Oamenii legii au depistat documentele respective în urma unor verificări suplimentare. În timpul audierilor, moldovenii au spus că și-au perfectat actele prin intermediari, contra sumelor de 100-300 euro.

Pentru a fi scutiți de regimul carantinei, doi cetățeni moldoveni au prezentat la controlul de frontieră certificate de vaccinare, ca dovadă  a imunizării împotriva virusului COVID-19. 

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că la data administrării vaccinurilor persoanele respective nu se aflau în Republica Moldova, deși certificatele au însemnele unor instituții medicale autohtone.

Unul dintre posesori a menționat că într-adevăr s-a imunizat împotriva virusului Sars-CoV-2, dar s-a comis o eroare cu referire la data notată în certificat. Celălalt bărbat a declarat că nu-și amintește ziua concretă când s-a vaccinat și nici nu știe tipul vaccinului primit. 

Pe numele celor cinci bărbați s-au întocmit procese verbale. Actele au fost transmise pentru efectuarea expertizei tehnice în vederea stabilirii legalității acestora. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata