Talibanii interzic femeilor să mai apară în filme și seriale TV pentru că „propagă imoralitatea”

0

Femeile afgane nu mai au voie să joace în seriale TV, iar jurnalistele și prezentatoarele TV trebuie să își acopere capul, conform celor mai noi reguli impuse de guvernul taliban de la Kabul, relatează BBC.

Pe lângă interdicția de a mai juca în filme și seriale TV, femeile afgane care apar pe ecrane vor fi obligate și să își acopere capul, însă regulile nu specifică un tip specific de accesoriu, precum hijab-ul.

Reporterii spun că noi reguli sunt vagi și interpretabile. Cele opt reguli au fost transmise tuturor canalelor TV afgane și includ interzicerea filmelor considerate ca fiind împotriva principiilor legii islamice, în felul în care este ea interpretată de talibani.

De asemenea, talibanii au insistat ca filmele străine care „promovează valori culturale străine” să nu mai fie difuzate. Televiziunea afgană difuzează, în mare parte, seriale străine cu personaje principale feminine.

Un membru al unei organizații care reprezintă jurnaliștii din Afganistan, Hujjatullah Mujaddedi, spune că anunțul este neașteptat, dar și că unele dintre reguli nu sunt practice și că dacă vor fi implementate, multe dintre canale se vor închide.

Conform VOA, noile reguli au fost impuse de așa-zisa „poliție morală”, Ministerul Virtuților și Viciilor. Conform acestuia, noile directive sunt menite să oprească „propagarea imoralității” și să prevină „difuzarea materialelor care sunt împotriva valorilor afgane și islamice”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata