Reabilitare majoră a șoselei Hîncești în Chișinău: Expertiză Internațională extinde durata de viață a drumului cu peste 10 Ani

0

În cadrul unei ședințe publice desfășurate astăzi, 17 august, Primăria municipiului Chișinău a anunțat rezultatele unei expertize internaționale asupra tronsonului de beton de pe șoseaua Hîncești, cuprins între strada Miorița și intrarea în or. Ialoveni. Expertiza, efectuată de o echipă de specialiști străini și Direcția Generală Mobilitate Urbană, a determinat starea drumului și a identificat soluțiile optime pentru restabilirea sa.

Rezultatele expertizei au confirmat că, în ciuda vechimii considerabile și a degradării părții superioare a betonului, drumul se află într-o stare acceptabilă și poate fi exploatat în continuare. Experții au identificat metodele de reabilitare eficientă a șoselei, care ar putea mări durata de viață a drumului cu peste 10 ani.

Planul de reabilitare include îndepărtarea fisurilor mici, crearea unei suprafețe texturate cu aderență mai bună, înl必利勁 ocuirea zonelor deteriorate, tratamentul îmbinărilor importante, tăieri la fiecare 50 de metri, adăugarea de materiale compresibile și compactarea suprafeței cu mortar fierbinte. Atenția va fi acordată și verificării capacitatea portantă a plăcilor de beton.

În contextul în care în Chișinău nu există o practică de a restabili drumurile din beton de ciment, Primăria și-a propus să implementeze noi tehnologii pentru a îmbunătăți calitatea de rulare a Șoselei Hîncești și a asigura o perioadă de exploatare mai îndelungată. Colaborarea cu experți internaționali și utilizarea soluțiilor inovatoare reprezintă un pas important în creșterea calității infrastructurii rutiere în capitala Moldovei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata