Reacția lui Platon după ce a fost condamnat în Rusia: Le doresc succes

0

„Este de o decizie pentru uz intern în Federația Rusă. Să nu ai vreo condamnare în aceasta țară este un semn al proastelor maniere”.

Așa a comentat, pentru Ziua.md, omul de afaceri Veaceslav Platon sentința de condamnare la 20 de ani de închisoare, emisă astăzi de un tribunal din Moscova.

„În ziua de astăzi, este un semn al „proastelor maniere” dacă nu ai vreo condamnare în Rusia sau cel puțin să nu fii dat în căutare în Rusia. Iată de ce, abordez problema din perspectivă filosofică. Cu ce nu s-ar distra un copil, important să nu plângă… Este o decizie pentru „consum intern” în Federația Rusă. Dacă cumva ei cred că o vor pune în aplicare, atunci eu le doresc succes. Judecătoria din Tveri și întreg sistemul de justiție din Federația Rusă este cunoscut prin ignoranță totală față de lege și de bun de simț. Sunt surprins de ce până acum nu mi-au fost înaintate învinuiri pentru vreo postare pe internet, pe Facebook undeva pentru calomnie sau altceva. Și în că un termen de 15 ani. Adică să comentez o decizie de judecată din Federația Rusă pur și simplu nu are niciun sens, pentru că acestea au ieșit de mult din limitele bunului simț. Lasă-i să se joace, dacă nu au cu ce să se ocupe, să se ocupe cu asta. Atât. Nimic mai mult”, a spus Platon.

Potrivit Ziua.md, Veaceslav Platon are de gând să revină în Republica Moldova, însă doar în anumite condiții. Mai mult, el a spus că lucrează și la un proiect politic.

„Sigur, am planuri să mă întorc în Republica Moldova, dar atunci când sistemul de drept, sistemul judiciar vor servi legea, nu guvernarea. Atunci, imediat, în aceeași clipă, voi reveni. Despre revenirea în politică威而鋼 – în prezent mă ocup de asta, formăm o echipă și mergem înainte. Ce fel de formă juridică va fi, existentă acum sau o altă variantă, nu este atât de important. Important este conținutul acestui partid”, a mai spus omul de afaceri pentru Ziua.md.

Veaceslav Platon a fost condamnat, astăzi, la Moscova, la 20 de ani de pușcărie. De asemenea, instanța de judecată l-a obligat să achite și o amendă de 2,5 milioane de ruble rusești, echivalentul de aproape 25 de mii de euro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata