Recean a ieșit în fața agricultorilor care protestau în PMAN

0

Guvernul pune la dispozitia agricultorilor peste un miliard de lei. Declarația a fost făcută de premierul Dorin Recean, în contextul în care mai mulți fermieri au ieșit astăzi în fața Guvernului să protesteze.

Premierul a dat asigurări că până la sfârșitul lunii iulie, fermierii vor avea toate subsidiile, care au fost solicitate pentru anul 2023.

„Guvernul pune la dispoziția agricultorilor peste un miliard de lei. Asta e ceea ce putem face, ceea ce putem aloca în această perioadă, fiindcă în această perioadă trebuie să alocăm bani și în alte domenii. Până la sfârșitul lunii iulie, vom avea toate subsidiile care au fost solicitate pentru anul 2023. Toate aceste subsdii vor fi debursate, cum am convenit cu dumneavoastră. Guvernul este foarte atent la fluxurile comerciale în ceea ce privește tranzitul si importul de cereale, după problemele legate de costuri care trebuie rezolvate. Împreuna cu dumneavoastră am văzut cifrele pe care le-am confirmat reciproc, împreună mergem să solicităm ajutorul, pe care eventual îl vom primi de la Uniunea Europeana sau de la alți prieteni, o să vedem. Guvernul în continuare va căuta soluții așa cum trebuie să caute și pentru alte categorii”, a declarat Recean.

Amintim că astăzi, 20 iunie, zeci de fermieri și-au adus tehnica agricolă în Piața Marii Adunări Naționele, în semn de protest. Aceștia s-au arătat nemulțumiți de situația în care s-a pomenit sectorul agricol.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata