Sportivii moldoveni au avut o evoluție extraordinară în cadrul Campionatului European de Armwrestling

0

În perioada 11-17 iunie 2023, Municipiul Chișinău a găzduit Campionatul European de Armwrestling la care au participat peste 1500 de sportivi din 30 de țări. Primarul general, Ion Ceban, a remarcat evoluția impunătoare a reprezentanților țării noastre la eveniment.

“Sportivii moldoveni au avut o evoluție extraordinară în cadrul Campionatului European de Armwrestling și Para-Armwrestling, ediţia a 32-a. Naționala Republicii Moldova a adunat în palmaresul său 11 medalii, dintre care 4 de aur, 1 de argint și 6 de bronz”, a specificat Ceban.

La Campionat și-a confirmat supremația liderul reprezentativei noastre, Daniel Procopciuc, categoria de greutate de până la 75 kg, care este la al șaselea titlu consecutiv de campion european, el fiind și cvadruplu campion mondial. De o dublă de aur a avut parte și lotul feminin, prin Marina Iordachi, la categoria de 80 kg, care este la prima sa participare la un Campionat European.

“Toate aceste reușite ale sportivilor noștri vin să încununeze eforturile şi munca lor”, a declarat edilul capitalei.

De două medalii s-a învrednicit încă o participantă a lotului feminin, Mihaela Gavriș, categoria 70 kg, cucerind bronzul la ambele brațe. Încă două medalii și-a adăugat în palmares Tiberius Țurcan, categoria 55 kg, care în primele zile competiționale a realizat o dublă de aur la juniori.
Încă trei medalii de bronz pentru selecționata Moldovei a adus Natalia Șcuratcova în cântarul de până la 50 kg, Vasilii Șcuratcov 85 kg și Alexandru Bînzari 90 kg.

Remarcam, Primăria Chişinău a cofinanțat Campionatul European de Armwrestling și Para-Armwrestling, a 32-a ediție, în proporție de 60%.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata