Refugiații beneficiază de produse alimentare, de igienă, haine și sunt ajutați de voluntari

0

De trei zile voluntarii Centrului „Moldexpo” depun o muncă enormă, mobilizându-se la inițiativa Primăriei Chișinău. În cadrul vizitei întreprinse de edil la Centru, Ion Ceban a specificat că se intervine simultan pe mai multe segmente, pentru a ajuta tinerii.

„Avem trei nivele de intervenții: primul pentru refugiații care sunt pe teritoriul municipiului Chișinău, doi – la solicitările venite din teren, care sunt foarte multe din raioane, încărcăm mașina cu produsele necesare și transmitem. Produsele care vor rămâne, vor fi donate persoanelor nevoiașe din țară sau din municipiul Chișinău”, a specificat primarul general.

Totodată, șeful Centrului municipal de tineret, Petru Grecu a declarat că în prezent, doritorii de a oferi suport refugiaților, pot dona perne, plapume dar și lenjerie de pat la Centrul „Moldexpo”.

„Colectăm produse și mulțumim tuturor celor care donează într-un număr atât de mare, reușim să facem împreună lucruri frumoase. Avem puncte de colectare, de sortare a tuturor produselor primite, avem și un punct de eliberare a bunurilor. Vin refugiați care solicită produse alimentare, de igienă, haine și sunt ajutați de voluntari. De asemenea, avem comunicatori care discută cu refugiații și acordă suportul de care au nevoie. Acum avem mare nevoie de perne, plapume și lenjerie de pat”, a declarat Petru Grecu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata