Reprezentanții Blocului politic „Ș.O.R.” au semnat o declarație-acord, care stabilește scopurile de bază ale noii structuri

0

Restabilirea încrederii cetățenilor în principiile supremației legii unui stat de drept, oferirea soluțiilor pentru problemele din societate, protejarea Republicii Moldova de provocări și amenințări, precum și consolidarea eforturilor tuturor cetățenilor, pentru a continua implementarea proiectelor inițiate de Partidul „ȘOR”. Acestea sunt doar câteva dintre scopurile de bază ale Blocului politic „Șansă, Obligații și Realizări – Ș.O.R”, constituit recent. Obiectivele au fost incluse într-o declarație-acord, semnată de către primii reprezentanți ai partidelor care au aderat la noul bloc.

Potrivit declarației-acord, publicată de către liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, Blocul „Ș.O.R.” își propune mai exact să restabilească încrederea cetățenilor în principiile supremației legii unui stat de drept, să consolideze eforturile tuturor cetățenilor, aleșilor locali și altor persoane interesate, pentru a continua implementarea proiectelor sociale, economice, de infrastructură, inițiate de Partidul „ȘOR”. De asemenea, reprezentanții noului bloc intenționează să reacționeze imediat la problemele din societate, să ofere soluții pentru acestea, să creeze condiții pentru dezvoltarea dinamică a Republicii Moldova și îmbunătățirea condițiilor de viață a cetățenilor. Totodată, Blocul „Ș.O.R.” urmărește să protejeze Republica Moldova de provocări și amenințări, prin continuarea promovării unei politici ferme de consolidare a suveranității, independenței, neutralității și integrității teritoriale a țării.

Potrivit lui Ilan Șor, toate aceste scopuri au fost stabilite pornind de la necesitatea continuării angajamentelor față de cetățeni, finalizării proiectelor sociale, economice și de infrastructură, precum și necesitatea consolidării eforturilor întregii clase politice, dar și a cetățenilor împotriva abuzurilor și fărădelegilor din țara noastră, comise de regimul Sandu-PAS. Și asta în contextul hotărârii fără precedent a Curții Constituționale, prin care s-a dispus dizolvarea Partidului „ȘOR”, la indicația exponenților actualei guvernări.  

Din noul bloc fac parte, deocamdată, două formațiuni politice. Este vorba despre Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei și Partidul Moldovenesc „Ai noștri”.

„Toate celelalte forțe politice, primari, consilieri locali, raionali, persoane cu funcții de demnitate publică și toți cetățenii care nu sunt de acord cu acțiunile abuzive ale guvernării și sunt gata să lupte pentru supremația legii, pluralismul politic, democrație, libertate, viitor luminos și prosper pentru Republica Moldova, sunt invitați să se alăture cât mai curând la Blocul „Ș.O.R.” Moldova este Patria noastră! Moldova este viața și viitorul nostru! Moldova așteaptă unitate și consolidare! Moldova merită și va fi liberă!”, se arată în declarația-acord semnată de reprezentanții Blocului politic „Ș.O.R”.

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a anunțat luni despre crearea noului bloc politic – „Șansă, Obligații, Realizări – Ș.O.R.”, în contextul recentei hotărâri a Curții Constituționale, prin care formațiunea sa a fost declarată neconstituțională.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata