Republica Moldova continuă modernizarea sectorului de apărare conform standardelor internaționale

0

Provocările de securitate cauzate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, oportunitățile de consolidare a parteneriatului dintre Republica Moldova și Alianța Nord-Atlantică (NATO) și obiectivul constant al dezvoltării capacităților de apărare și transformarea Armatei Naționale, ajustată la standardele internaționale au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu delegația condusă de amiralul Robert Bauer, președintele Comitetului Militar al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord.

Șeful Executivului a apreciat suportul acordat în cadrul diverselor programe și proiecte de interes comun, menționând că dezvoltarea capacităților de apărare și fortificarea rezilienței naționale față de noile provocări și combaterii amenințărilor hibride este în atenția constantă a autorităților.

În acest sens, potrivit premierului Dorin Recean, Executivul a efectuat pași hotărâți: a fost majorat bugetul pentru domeniul apărării, a fost sporită prezența militarilor moldoveni la operațiunile internaționale de menținere a păcii. Drept rezultat, Republica Moldova a devenit deja un stat care este furnizor de securitate în regiune.

Părțile au convenit să dinamizeze dialogul pentru formarea experților și alte acțiuni concrete pentru sporirea interoperabilității și profesionalismului militarilor moldoveni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata