Republica Moldova și Parlamentul European vor semna un „Memorandum de înțelegere”

0

Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul European vor semna un „Memorandum de înțelegere” care va cuprinde acțiuni comune pe mai multe domenii de cooperare, despre aceasta a anunțat Igor Grosu.

Așadar, potrivit unei note informative, decizia a fost luată în cadrul întrevederii președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu Dragoș Tudorache, raportor al Comisiei de politică externă pentru implementarea Acordului de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova în cadrul Parlamentului European și coordonator al activităților Parlamentului European de susținere a democrației parlamentare în Republica Moldova.

Igor Grosu a menționat că documentul va constitui un semnal politic important în relația noastră cu UE. De asemenea, demnitarii s-au referit și la prioritățile noului Parlament, în special, lupta împotriva corupției, reformarea justiției.

„Ne dorim instituții funcționale în stat, care, indiferent de conjunctura politică, să lucreze în beneficiul oamenilor”, a accentuat Igor Grosu.

În cursul întrevederii, au fost trecute în revistă proiectele realizate în cadrul Legislativului de la Chișinău cu sprijinul UE.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata