Republica Moldova va beneficia de asistență financiară acordată de Guvernul Canadei

0

Republica Moldova ar putea beneficia de un împrumut de 120 de milioane de dolari canadieni, acordat de Guvernul Canadei. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ privind inițierea negocierilor unui acord care presupune acest lucru.

Mijloacele financiare vor fi direcționate pentru finanțarea necesităților bugetului de stat. Banii vor fi folosiți pentru promovarea creșterii durabile prin intensificarea concurenței și a creșterii generate de sectorul privat, pentru consolidarea rezilienței refugiaților și a gospodăriilor, și pentru sprijinirea rezilienței climatice și a tranziției spre energia verde. De asemenea, asistența financiară va suplini Programul oferit țării noastre de Banca Mondială „Operațiunea Politica de dezvoltare pentru sprijinirea creșterii și rezilienței în Moldova”, care va fi semnat în perioada următoare.

Împrumut va fi oferit țării noastre pentru o perioadă de zece ani. După semnarea documentului, Parlamentul va examina proiectul de ratificare a documentului.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata