Serviciul Vamal raportează încasări de peste 745,9 milioane de lei

0

În perioada 1-7 iulie 2024, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 745,9 milioane de lei, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control pentru perioada de referință în mărime de 104,2%. De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 18,5 miliarde de lei, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control la 109,2%.

Totodată, în perioada 1-7 iulie 2024, de către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare circa 18,4 milioane de lei, ceea ce reprezintă 2,5% din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute au fost perfectate 12.218 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 66.506 traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 19.403 și, respectiv, 14.916 traversări.

De menționat că banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a. 

Raportul zilnic privind situația la posturile vamale de frontieră, noutăți, depistări, evenimente și alte informații ce țin de activitatea vamală pot fi consultate pe canalul de Telegram al Serviciului Vamal al Republicii Moldova: https://t.me/ServiciulVamalRM.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata