Reținut după ce a amenințat și înjurat polițiștii de patrulare

0

Un bărbat a fost reținut pentru 72 de ore,  după ce ar fi  comis o încălcare în trafic  și a  amenințat ofițerii de patrulare.

Incidentul s-a produs în noaptea de 14 spre 15 noiembrie, în jurul orei 02:30, în orașul Comrat.

Șoferul unui Fiat a fost somat să oprească mașina, deoarece se deplasa cu viteză, însă acesta și-a continuat drumul. La scurt timp, conducătorul automobilului a  abandonat  mașina  descuiată în fața unei case.

Deoarece era necesară identificarea proprietarului (posesorului) mijlocului de transport utilizat sau destinat pentru săvârșirea contravenției, polițiștii au recurs la ridicarea mașinii.

La un moment dat, din gospodărie a ieșit un bărbat care,  avea asupra sa o armă de vânătoare.  Polițiștii l-au convins  să lase arma jos  pentru a nu săvârși o tragedie. Astfel, arma a fost ridicată, aceasta fiind deținută ilegal.

Totuși, bărbatul fiind indignat că îi ridică mașina, a amenințat și înjurat polițiștii. La fața locului a fost solicitată grupa operativă a  Inspectoratului de Poliție  Comrat.

Bărbatul de 36 de ani este documentat în baza art. 349 Cod penal al RM „Amenințarea sau violența săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere sau a unei persoane care își îndeplinește datoria obștească”, dar și pentru „nestoparea mașinii la indicațiile poliției”.

Pentru acțiunile sale, șoferul riscă amendă de până la 67.500 de lei sau  muncă nenumărată în folosul comunității de până la 180 de ore, sau  închisoarea de până la 2 ani.

Inspectoratul General al Poliției recomandă tuturor conducătorilor/proprietarilor/posesorilor mijloacelor de transport să manifeste o atitudine responsabilă și reiterează despre necesitatea respectării cerințelor Regulamentului circulației rutiere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata