Revenco: În spatele protestelor stau penalii fugari iar saracia din țară provocată de Moscova

0

Ministra Afacerilor Interne de la Chișinău, Ana Revenco, afirmă că în spatele protestelor din țară se află Rusia și „penalii fugari”, miza fiind „destabilizarea șubrezirea stabilității Republicii Moldova, vulnerabilizarea țării, societății, autorităților prin mai multe acțiuni, inclusiv prin propagandă, prin știri false, prin blocarea business-ului, prin discreditarea autorităților, conducătorilor, inclusiv a forțelor de ordine”.

Revenco a precizat într-un interviu pentru Anntena 3 că autoritățile acționează prin schimb de informații cu partenerii internaționali pentru a înțelege mai bine tabloul de securitate în țară și în regiune.

„Situația în continuare este foarte volatilă. Înțelegem și înregistrăm o realitate conform căreia provocările vor crește doar în intensitate.

Ceea ce se întâmplă în ultimele zile doar demonstrează că aceasta este o realitate să fim în continuare pregătiți 24/7.

Așa-zisele proteste nu sunt decât un set de acțiuni bine orchestrate, bine ordonate, care sunt țintite asupra societății, asupra politicului, de a provoca destabilizări și a insista pe schimbarea cursului democratic.

Ori arestările care au fost desfășurate în dimineața zilei de ieri și urmare și a perchezițiilor unde au fost reținute 8 persoane şi unde s-au ridicat probe demonstrează că acestea erau implicate în măsuri de recrutare, identificare, transportare, organizare, ghidare a unor grupuri, inclusiv de tineri sportivi și nu doar care să o pună rezistență forțelor de ordine, inclusiv prin aplicarea violenței.

Au fost ridicate sute mii de lei, iar ipoteza este că aceste sute mii de lei urmau să ajungă în buzunarele celor care vor opune această rezistență și violență.

Înscrisuri care demonstrează că se dorea o acționare foarte organizată, conform unor scheme prestabilite, inclusiv conform unor scheme care să demonstreze instaurarea unor pseudo-autorități care să țină sub control țara.

În spatele acestor acțiuni și manifestații stau penalii fugari care încearcă să evadeze de justiție.

Desigur că acționează mână în mână cu anumite partide. Moscova la fel, vedem că este în spate.

Miza este destabilizarea șubrezirea stabilității Republicii Moldova, vulnerabilizarea țării, societății, autorităților prin mai multe acțiuni, inclusiv prin propagandă, prin știri false, prin blocarea business-ului, prin discreditarea autorităților, conducătorilor, inclusiv a forțelor de ordine, pentru a obține o țară slăbită și a o folosi drept monedă de negociere în spațiul european.

Acționăm prin schimb de informații cu partenerii internaționali pentru a înțelege mai bine tabloul de securitate în țară și în regiune și astfel și înțelegem cât de vulnerabilă este situația, motiv pentru care suntem în continuare pregătiți pentru toate scenariile, avem și planuri de contingență pentru a interveni unde va fi nevoie. Iar forțele de ordine îşi vor face datoria și orice acțiune de subminare, orice acțiune subversivă împotriva statului va fi pedepsită corespunzător.

Ceea ce este evident că este exploatată această sărăcire a populației, este exploatată situația de majorare galopantă a prețurilor, apoi șantajul energetic impus de către Rusia. Totul duce spre a crea acel fond care să fie exploatat pentru a îndrepta populația împotriva autorităților. Și alți penali fugari sunt parte din acest joc bine orchestrat. Ne dăm seama, bine, acționăm corespunzător, inclusiv în cadrul mai multor investigații. Suntem în continuare pe linia întâi la datorie”, a conchis Revenco.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata