Riscul unui conflict nuclear este la cel mai înalt nivel

0

Viceministrul rus de externe Serghei Ryabkov a declarat miercuri că riscul unei confruntări nucleare este la cel mai înalt nivel din ultimele decenii, avertizând că Moscova se află într-un conflict deschis „de facto” cu Washingtonul din cauza războiului din Ucraina.

Relațiile dintre Rusia și Statele Unite, deja tensionate, s-au înrăutățit și mai mult de la invadarea Ucrainei de către Rusia anul trecut. În februarie, Moscova s-a retras din tratatul de reducere a armelor nucleare New START cu Washington. Ryabkov susține că Statele Unite ar avea o poziție ostilă, motiv pentru care nu se pune problema ca Rusia să revină în ultimul tratat de interzicere a armelor nucleare, suspendat luna trecută de Vladimir Putin, transmite democracy.md cu referire la Digi24.ro.

În ce privește un posibil conflict nuclear, Ryabkov susține că riscul unui conflict nuclear este la cel mai înalt nivel din ultimele decenii. „Nu aș vrea să vorbesc despre probabilitatea unui conflict nuclear, dar este mai mare decât orice am avut în ultimele decenii, să spunem așa”, a spus el, potrivit Interfax.

Ryabkov a spus că Rusia vrea să mențină lumea „în siguranță și liberă” de amenințarea războiului nuclear, dar a adăugat ulterior că lucrurile nu pot continua ca de obicei, având în vedere că Moscova se află acum „într-o stare de facto de conflict deschis cu Statele Unite”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata